Blokeli tutar nedir? banka hesabı artık günümüzde neredeyse 18 yaş üstü tüm bireylerde bulunmaktadır. Banka hesabı bulunan kişilerin sık sık merak ettikleri konu ise
blokeli tutar nedir? Sorusu olmaktadır. Blokeli tutar banka tarafından hesabınızda bulunan paraya geçici süreyle el konulmasıdır.
Banka kişilerin borcu nedeniyle hesaplarında bulunan paraları kullanmasına izin vermemekte ve borç ödemesi yapıldıktan sonra bloke işlemi kaldırılarak para kullanılmaya devam edilmektedir.
[caption id="attachment_1568" align="aligncenter" width="1920"]
Blokeli Tutar Nedir?[/caption]
Özellikle günümüzde e-haciz olarak kabul edilen hesaptaki paranın bloke edilmesi kişilerin icra davalarında banka hesaplarına haciz konulması ile ortaya çıkmaktadır.
Birçok kişi tarafından oldukça can sıkıcı olan bu durum borcu belirli noktada ödemeyi de zorlaştırmaktadır. Kişilerde yoğun miktarda strese neden olan bu işlem genellikle borcu bulunan kişilerin banka hesaplarına para yatırmasını da haber imkansız hale getirmektedir.
Kısmi Bloke Nedir?
Birçok kişi tarafından sık sık merak edilen bir diğer konu ise
kısmi bloke nedir? Sorusu olmaktadır. Aslında kısmi bloke yukarıda da bahsetmiş olduğumuz üzere blokeli tutar ile aynı anlama gelmektedir.
Bankalar tarafından kişilerin hesaplarına konulan kısmi bloke borç ödeme işlemi tamamlanana kadar hesapta bulunan parayı kullanmama ödeme işlemi tamamlandıktan sonra ise hesaptaki parayı kullanabilme anlamına gelmektedir.
[caption id="attachment_1567" align="aligncenter" width="1920"]
Blokeli Tutar Nedir?[/caption]
Bu noktada kişilerin hesabında bulunan para tamamen elinden alınmasa da kullanılması imkansız olduğu için kısmi bloke adı verilmektedir. Ancak blokeye neden olan durumun ortadan kaldırılması halinde kişinin hesabında bulunan parayı kullanmaya devam etmesi mümkün olmaktadır.
Hesapta Blokeli Tutar Ne Demek?
Hesapta blokeli tutar ne demek? Günümüzde birçok kişi tarafından sıkça merak edilmeye başlanmıştır. Özellikle eve haciz döneminin tamamen ortadan kaldırılmış olması ve yeni haciz düzenlemesiyle e haciz uygulamasına geçilmesi beraberinde blokeli hesap işlemlerini de getirmiştir.
[caption id="attachment_1569" align="aligncenter" width="1920"]
Blokeli Tutar Nedir?[/caption]
Hesapta blokeli tutar olarak gösterilen para miktarı borç karşılığı banka tarafından veya haciz işlemi başlatan kişi tarafından el konulan parayı göstermektedir. Bu paranın kullanılabilmesi için ilk olarak bloke nedeni olan borcun ödenmiş olması gerekmektedir.
Bankada Bloke Edilen Para Nasıl Alınır?
Bankada bloke edilen para nasıl alınır? Sorusu ise kısmi bloke nedeniyle bankada bulunan parasını kullanamayan kişiler tarafından sıkça araştırılmaktadır. Bu noktada kişilerin blokeye neden olan etmeni ortadan kaldırılmadıkça bankada bulunan ve bloke edilmiş parayı kullanmaları mümkün olmamaktadır.
[caption id="attachment_1570" align="aligncenter" width="1920"]
Blokeli Tutar Nedir?[/caption]
Birçok kişi bloke edilmiş olan paranın banka içerisinden teslim alınabileceğini düşünse de bloke kişinin kartlarına değil doğrudan paraya geldiği için banka içerisinden de paranın çekilmesi mümkün olmamaktadır.
Garanti Blokeli Tutar Kaldırma
Garanti blokeli tutar kaldırma işlemi hiç de tahmin edildiği kadar basit olmamaktadır. Özellikle Garanti Bankası hesapta bulunan paraya bloke koyduğu takdirde kişilerin ilk olarak bloke nedenini ortadan kaldırması daha sonra ise adliyeden alacakları borç yoktur belgesine bankaya teslim etmeleri gerekmektedir.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=y1wLANZgyTk[/embed]
Bu noktada blok ile tutar icra nedeniyle gerçekleştirildiği takdirde kişilerin şubeye gitmeden bloke kaldırmaları mümkün değildir. Ancak boş nedeniyle gerçekleştirilmeyen bloke nedeni müşteri hizmetleri aracılığıyla kolayca çözüme kavuşmaktadır.
Bloke kaldırdıktan sonra kişiye hesapta bulunan para iade edilmekte ve kullanımına izin verilmektedir.
[caption id="attachment_1568" align="aligncenter" width="1920"]
Blokeli Tutar Nedir?[/caption]
Garanti blokeli tutar ne zaman kalkar? Sorusu da bu noktada vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Garanti Bankası bloke işlemlerini diğer bankalar gibi 10 iş günü içerisinde kaldırmaktadır. Ancak kişilerin teslim etmeleri gereken belgelerin de bu süreçte teslim edilme süresi bloke tutarının kaldırılma süresine etki etmektedir.
Borç nedeniyle gerçekleştirilen bloke işlemi için ilk olarak kişinin borcunu ödemesi ve daha sonra borcun olmadığını gösteren evrakları şubeye teslim etmesi gerekmektedir
.