Vakıfbank Bloke Kaldırma
[caption id="attachment_1466" align="alignnone" width="641"] Vakıfbank Bloke Kaldırma[/caption]
Vakıfbank bloke kaldırma için, yapmanız gereken bazı işlemler bulunuyor. Hesabınıza erişimde sorun yaşıyorsanız, muhtemelen banka erişiminizi engelliyordur. Vakıfbank hesabının blokesini kaldırmak, müşteri hizmetlerini arayıp blokeyi kaldırmalarını istemek kadar basit olmayabilir.
Bunun yerine, hesabınızdaki blokeyi kaldırabileceğiniz birden farklı yöntem vardır. En bilineni, doğrudan banka ile iletişime geçerek, Vakıfbank müşteri temsilcisinden hesabınızdaki blokeyi manuel olarak kaldırmasını istemektir.
Vakıfbank Bloke Kaldırma [year]
Vakıfbank hesaplarınıza ya da mobil uygulamalara giriş yapamıyorsanız, bloke konmuş olma ihtimali oldukça yüksektir. Aşağıdaki işlemleri gerçekleştirerek, hesaplarınızdaki blokeyi kaldırabilirsiniz.Vakıfbank Bloke Kaldırma Nedir?
Ülkemizde faaliyet gösteren tüm bankalar, yapılan şüpheli işlemlerde müşterilerini güvende tutabilmek için, hesaplarına çeşitli erişim engelleri getirirler. Bankaların müşteri hesaplarına getirdikleri bu erişim engeline, “Bloke koyma” denir. Bu blokeyi ortadan kaldırma işlemine de, “Bloke kaldırma” denir. [caption id="attachment_1464" align="alignnone" width="640"] Vakıfbank Bloke Kaldırma[/caption]Vakıfbank İnternet Bankacılığı ve Kredi Kartı Neden Bloke Olur?
İlk olarak; Vakıfbank bloke nedenlerinden bahsedelim.- Vakıfbank internet bankacılığına ya da Vakıfbank mobil bankacılığa giriş yapmaya çalışıp şifrenizi 5 kez hatalı girdiğinizde, hesabınız otomatik olarak korumaya alınır ve bloke koyulur.
- Cep telefonu numaranız değiştiğinde,
- Cep telefon numaranız aynı kalmasına rağmen sim kart değişikliği yaptığınızda,
- VPN uygulamaları açıkken internet bankacılığına ya da mobil bankacılığa giriş yapılması
- Kredi kartınızdan şüpheli bir işlem gerçekleştirildiğinde
- Kredi kartınız için kayıp veya çalıntı bildiriminde bulunduğunuzda
- Kart şifrenizi 3 kez yanlış girdiğinizde
- 11 ay kredi kartının asgari tutarı ödendiğinde, 12. Ay otomatik olarak bloke konur
- Asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılması ya da hiç ödeme yapılmaması
- Kredi kartıyla alışveriş yapılırken, cep telefonuna gelen onay kodunun 3 kez hatalı girilmesi
- Vakıfbank hesabına yüklü miktarda para transferinin yapılması
- Ödenmeyen vergi borçlarının olması
Vakıfbank Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır?
Vakıfbank kredi kartınız bloke edilmişse ve blokeyi kaldırmak istiyorsanız, bunu yapmanın iki yolu olduğunu söyleyebiliriz. İlk yol, 0 850 220 0 724 numarasından Vakıfbank müşteri hizmetleri merkezini aramak ve hesabınızdaki blokeyi kaldırmak için yardım istemektir. Ayrıca Vakıfbank şubesine giderek, herhangi bir nedenden dolayı bloke edilmişse kredi kartınızın blokesini kaldırmalarını isteyebilirsiniz. İpucu: Vakıfbank müşteri hizmetlerine direkt bağlanmak için; 4440724 ya da 0850 220 0 724 numaralı müşteri hizmetleri numarasını aradıktan sonra sırasıyla; TC kimlik numaranızı tuşlayın ve akabinde “Vakıfbank sesli yanıt” sistemine bağlanacaksınız. Burada “Müşteri hizmetlerine bağlanmak istiyorum” dedikten sonra iki kez daha bunu söylediğinizde, Vakıfbank müşteri temsilcisine direkt bağlanmış olacaksınız. Vakıfbank kredi kartı blokesi kaldırmanın diğer bir yolu, size en yakın Vakıfbank şubesine giderek, bir müşteri temsilcisi yardımıyla bu işlemi yapmanızdır. Not: Vakıfbank kredi kartı borcunuz olduğu için Vakıfbank kredi kartı geçici bloke konulduğunda, bunun kaldırılması için borçların kapatılması gerekmektedir. Çoğu zaman asgari ödemenin yeterli olmadığını söylemeliyiz. [caption id="attachment_1463" align="alignnone" width="640"] Vakıfbank Bloke Kaldırma[/caption]Vakıfbank Sim Kart Blokesi Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?
Kullandığınız GSM operatörü (Turk Telekom, Turkcell, Vodafone, Bimcell vs.) değiştiğinde ya da numaranız aynı kalsa bile bir neden ötürü sim kartını değiştiğinde, tüm bankaların mobil ve internet şubelerine giriş için bloke konulur. Bu bloke, sistem tarafından otomatik yapılır. Vakıfbank sim kart bloke kaldırma işlemi, üç şekilde yapılır;- Vakıfbank ATM’leri üzerinden
- Vakıfbank telefon bankacılığı üzerinden
- Vakıfbank şubeleri aracılığıyla
- Size en yakın Vakıfbank ATM’sine gidin ve kartınızı yuvasına takıp, şifrenizi girin.
- Sırasıyla; Diğer İşlemler > Sim Kart Bloke Kaldırma tuşladıktan sonra açılan pencereye cep telefonu numaranızı girin.
- Ardından kullandığınız operatörü girin.
- Cep telefonunuza sms olarak doğrulama kodu gelecektir. Bu konu ekranda gördüğünüz kısma girin.
Vakıfbank İnternet Bankacılığı Bloke Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?
Vakıfbank internet bankacılığı bloke nedenlerini yukarıda sizlerle paylaşmıştık. Bunun en büyük nedeni, sim kart değişikliğidir. Ancak yeni sim kartını sisteme tanıtıp, sim kart blokesini kaldırdıktan sonra, sıra Vakıfbank internet bankacılığı blokesini kaldırmaya geldi.- 0850 222 0 724 numarası ile Vakıfbank Müşteri Hizmetlerini arayın
- Burada “Bankacılık işlemleri” menüsünü seçerek devam edin
- Bir sonraki menüde “İnternet Bankacılığı ve Mobil Şube Destek” menüsüne girin
- Bu aşamada kimliğinizi doğrulayıp devam edin
- Bir sonraki aşamada müşteri hizmetleri yetkilisine bağlanacaksınız.
- Müşteri temsilcisi ile görüştüğünüzde, “Annenizin evlenmeden önceki soyadının ilk iki harfini” ya da nüfus cüzdanınız ile ilgili bir soru yöneltilebilir. Bu sebeple kimlik, ehliyet ya da pasaportunuzu yanınızda bulundurun.
- Bunun yanında; Size en yakın Vakıfbank şubesine giderek “Gişe işlemleri” menüsünden bir sıra numarası alabilir, görevli aracılığı ile bloke kaldırma işlemini yapabilirsiniz.
Vakıfbank Bloke Kaldırma İçin İstenen Belgeler Nelerdir?
Vakıfbank bloke kaldırma işlemleri için, aşağıdaki belgeler görevliler tarafından talep edilebilir.- Kimlik, ehliyet veya pasaport
- İkametgâh belgesi,
- Maaş bordrosu veya gelir belgesi,
- Banka kartınız veya kredi kartınız,
- Yakın zamanda yapmış olduğunuz alışverişlere ait faturalar
Vakıfbank Bloke Kaldırma Şikayetleri Nereye Yapılır?
Her ne kadar müşteri temsilcileri ya da ATM’ler aracılığı ile bu işlemler çözülebilse de, bazen problemler çözülemiyor. Banka kaynaklı bir gecikme varsa, aşağıdaki yöntemleri kullanarak şikayet talebinizi oluşturabilirsiniz.- BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu)
- Cimer
- Şikayet siteleri
- Banka şube müdürleri