Kış aylarında doğalgaz faturalarını düşürmenin en etkili yollarından biri, kombiyi kapatıp açmak mı yoksa sürekli kısıkta çalıştırmak mı sorusunun cevabını bulmaktır.

Ev sahipleri genellikle evde olmadıkları zamanlarda kombiyi kapatmayı tercih ederlerken, aslında uzmanlara göre kombiyi belirli bir ısıda tutmak hem enerjiden hem de faturadan tasarruf sağlar.

Yüksek gelen doğalgaz faturasına son, Uzman isimden önemli detaylar geldi, Doğalgaz faturası nasıl düşük gelir?

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, evlerde daha fazla verim almak için izolasyonun önemini vurgulayarak, izolasyonun enerji tasarrufunda ilk adım olduğunu belirtti.

Dr. Bilir ayrıca kombiyi aralıklı olarak çalıştırmanın yerine devamlı ama düşük kademede çalıştırmanın daha fazla yakıt tasarrufu sağlayabileceğini önerdi.

Kombinin sıcaklığının kişinin konforuna göre ayarlanması gerektiğini ve yaşam alanlarının genellikle 21-22 santigrat derece olarak düşünüldüğünü ifade eden Dr. Bilir, doğru montajlanmış çift camlı pencerelerin kullanılmasının önemine de dikkat çekti.

Peteklerin düzenli bakımının da ısı verimliliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Elektrikli sobaların yerine mümkünse klimaların kullanılmasını öneren Dr. Bilir, klimaların elektrik verimi açısından daha avantajlı olduğunu belirtti ve zaman içinde elektrikli sobalara göre daha ekonomik olduğunu ifade etti.