11 Mayıs 2024 Cumartesi
DOLAR 32.22 ₺
EURO 34.93 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,444.47 ₺
BTC 60,860.99 $
ETH 2,916.58 $
BİST 10,218.58

Borsa piyasasını takip edenler için yeni bir halka arz geliyor! Satışlar ne zaman başalyacak?

Ekonomi
Yayınlama: 10 Mart 2024 Pazar 01:16 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Borsa piyasasına yeni bir şirket daha mı ekleniyor? Talepler ne şekilde olacak? Satışlar ne zaman başlayacak?

Borsa piyasasını takip edenler için yeni bir halka arz geliyor! Satışlar ne zaman başalyacak?

Kontrolmatik, lityum pil pazarındaki Çin hegemonyasına meydan okuyarak uluslararası tahvil piyasasında tahvil ihracı ve iştiraklerinin halka arzıyla büyüme stratejisi izlemeyi planlıyor.

Enerji ve mühendislik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, bu yıl ilk kez yeşil eurobond ihracını değerlendirdiklerini ve ihracın dolar, euro veya bu para birimlerinde iki dilimli olarak gerçekleşebileceğini belirtti.

Kontrolmatik'in mevcut operasyonları, enerji santralleri ve ulaşım için lityum-iyon piller üretiminden SpaceX ile fırlatılan uyduların işletilmesine kadar geniş bir yelpazede yer alıyor.

Borsa piyasasını takip edenler için yeni bir halka arz geliyor! Satışlar ne zaman başalyacak?

Aslanhan, ABD ve Avrupa'da Çin'e olan bağımlılığın azaltılması çabalarının alternatiflere olan talebi artıracağını ve madencilikten geri dönüşüme kadar tüm batarya değer zincirini kapsayacak şekilde büyümeyi hedeflediklerini vurguladı.

Şirket, Türkiye'de Çin ile işbirliği yaparken aynı zamanda yurtdışında da rekabet ediyor ve geçen ay Harbin Electric Co. Ltd. ile Türkiye'de enerji depolama tesisi inşa etmek üzere anlaşma imzaladı. Aslanhan, hammadde tedariki için Afrika ve Latin Amerika'daki madencilik projelerini incelediklerini de ekledi.

Kontrolmatik, eurobond ihracı ve dört iştirakının halka arzıyla büyümeyi finanse etmeyi amaçlıyor. Şirketin Ankara yakınlarında bir pil tesisi bulunurken ABD Güney Carolina'da ikinci bir fabrika inşa etmekte. Aralık ayında, ABD'deki tesis için adı açıklanmayan bir ABD bankasına 300 milyon dolar civarında fonlama için yetki verildi.

Aslanhan, fonlamanın yaz aylarına kadar gerçekleşmesinin beklendiğini ve yaklaşık üçte birinin ABD iştirakının Pomega Energy Storage Technologies'in %5 ila %10 hissesinin satışından elde edileceğini belirtti.

İlk Yorumu Sen Yaz
code