19 Eylül 2024 Perşembe
DOLAR 34.02 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.32 ₺
G.ALTIN 2,833.06 ₺
BTC 61,945.97 $
ETH 2,389.68 $
BİST 9,975.61

Emekli, dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Maaş artışı mı geliyor?

Ekonomi
Yayınlama: 18 Mart 2024 Pazartesi 21:26 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Maaş artışı ve geçim sıkıntısının önüne geçmek üzere hazırlanan paketin içeriği nedir? İşte detaylar..

Emekli, dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Maaş artışı mı geliyor?

Emekli maaşlarının artırılması için yeni destek formülü üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu formül, aylık hane geliri asgari ücretin altında olan emeklilere nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı sağlanmasını içeriyor.

Bu yöntem benimsenirse, emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin geliri 17 bin 2 liraya yükselecek. Emekli aylıklarında iyileştirme çalışmaları çerçevesinde, AK Parti yönetimi çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyor.

Emekli, dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Maaş artışı mı geliyor?

Bu senaryolardan biri, emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması. Bu senaryoya göre, Aile ve Sosyal Yardımlar Bakanlığı'na ayrılan ödenekten emeklilere sosyal yardım yapılacak.

Yardımdan faydalanmak isteyen emeklilerin ek gelirlerinin olmadığını ve kirada oturduklarını belgelemeleri gerekecek. Düzenlemenin seçim sonrasında değerlendirilip Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Bu düzenlemeyle emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin toplam gelirleri 17 bin 2 lira seviyesine yükseltilecek.

Düzenlemeden yararlanacak emeklilerin, emekli aylığı dışında bir gelirlerinin olmaması ve kirada oturuyor olmaları şartı aranacak. Bu emeklilere destekler nakdi olarak değil ayni olarak sağlanacak. Emeklilerin refahını artırmak için genel bütçeden sosyal yardımlara ayrılan 498 milyar liralık ödenek kullanılacak.

Yaklaşık 3 milyon emeklinin 10 bin ila 17 bin lira arasında emekli aylığı aldığı düşünüldüğünde, desteklerle aradaki makas farkının düşürülmesi planlanıyor. Tek geliri 10 bin lira olan emeklilerin durumları göz önüne alınarak sosyal destek sağlanacak.

Bu şekilde, evi kira olan ve ikinci bir geliri olmayan emeklilerin geliri artırılmış olacak.

Sizce yapılmak istenilenler geçim sıkıntısına yardımcı olacak mı? Yorum kısmına düşüncelerinizi belirtiniz..

BENZER HABER
Yorumlar (1)
  • Ali Fuat2024-03-18 21:27:36 Maaşlar yeterli bence ekstra bişey yapılmasına gerek yok
Yorumunu Gönder
code