5 Aralık 2024 Perşembe
DOLAR 34.74 ₺
EURO 36.71 ₺
STERLIN 44.32 ₺
G.ALTIN 2,954.18 ₺
BTC 96,472.39 $
ETH 3,688.77 $
BİST 9,950.84

Kredi Kartı Öteleme Nedir? Nasıl Yapılır?

Kredi Kartları
Yayınlama: 18 Şubat 2023 Cumartesi 23:11 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Kredi Kartı Öteleme Nedir? Nasıl Yapılır?

[caption id="attachment_1478" align="alignnone" width="640"]Kredi Kartı Öteleme Kredi Kartı Öteleme[/caption] Kredi kartı öteleme, son zamanlarda ülke gündeminin önemli bir sıralamasını oluşturuyor. Koronavirüs pandemisinin ardından yaşanan İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Van depremleri, zaten kötü giden ekonomiye oldukça büyük bir darbe vurdu. Bu sebeple kart borçlarını ödemekte zorlananlar, borçlarını ileri bir tarihe almak için talepte bulunuyorlar. Biz de bu sebeple, Kredi kartı borç erteleme anlamına da gelen “Kredi kartı borç öteleme” konusunda size güzel bir rehber hazırladık.

Kredi Kartı Öteleme Nedir?

Kredi kartı öteleme; kullanılan kredi kartı borcunun son ödeme tarihinde ödenmesi gereken asgari tutarının ödenmemesi durumunda, gerekli yasal faiziyle birlikte ileri bir tarihe öteleme işlemidir. Bankanın sunduğu olanaklar dahilinde 1 ya da birkaç ay sonrasına ertelenebilir.

Kredi Kartı Borcu Öteleme Nasıl Yapılır?

Kredi kartı öteleme işlemi, banka ile görüşülerek gerçekleştirilmektedir. Elbette bu işlemler için ödediğinizden biraz daha yüksek bir faiz oranı ödemek zorundasınız. Kredi kartı borcunu ötelemek için her bankanın kendi prosedürleri olsa da, genel olarak benzer özellikler gösterir. Bunu yapmak için ilk olarak banka müşteri hizmetleri yetkilisine bağlanmanız ve kredi kartı menüsüne geçiş yapmanız gerekir. Bu menüde müşteri temsilcisi ile görüşme yaparak, kredi kartınıza ait son dönem borcunu ötelemek istediğinizi belirtebilirsiniz. Cep telefonunuza gelecek onay mesajının ardından, borcunuzu ertelemiş olacaksınız. Tabii bunu, banka şubelerine giderek de yapabilirsiniz. Kredi kartı öteleme işlemini yapmadan önce, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız.
  • Kredi kartı ekstre öteleme işlemi ile, son dönem kart borcunuzun asgari ödeme tutarını ödemeniz ve kalan borcu aylık faiz üzerinden 3 aya kadar erteleyebilirsiniz. Bunun yanında kalan borcunuzu ötelemeden, 12 eşit takside böldürebilirsiniz.
  • Kredi kartı borç öteleme yapabilmek için, ekstre kesim tarihi ile son ödeme tarihi içerisinde talepte bulunabilirsiniz. Ve kredi kartı asgari ödeme tutarının ödenmiş olması gerekir.
  • Yasalar gereği bireysel kredi kartları ile somut olmayan ürünlerin taksitlendirilmesi yasaktır.
  • Kredi kartı ekstrenizde bulunan yapılandırma işlemleri, taksitli nakit avans, taksitli alışverişler için borç öteleme yapılmamaktadır.
  • Borç öteleme yapmak için, kredi kartınıza çalıntı ya da kayıp bildirimi yapmış olmamanız ve kartınızın iptal durumda olmaması gerekiyor.
  • Borç yapılandırma yaptıysanız, borç öteleme işleminden faydalanamazsınız.
  • Dolar, Euro gibi döviz hesapları bulunan kredi kartları için, borç öteleme işlemi yapılmamaktadır.
  • Kredi kartı borç öteleme işlemi, 1 yıl içinde en azla 9 kez yapılabilir.
  • Eğer ödemelerinizde gecikme varsa, borç öteleme işlemi yapılamamaktadır.
  • SMS ile başvuru yapmak isteyenlerden, 1 kısa mesaj ücreti alınmaktadır.
  • Ekstrenizin ötelenmeyen borç tutarını, banka şubeleri ve Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla öğrenebilirsiniz.
[caption id="attachment_1477" align="alignnone" width="640"]Kredi Kartı Öteleme Kredi Kartı Öteleme[/caption]  

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Öteleme Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası kredi kartı borcu erteleme için, aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz;
  • Ziraat İnternet Bankacılığına giriş yaptıktan sonra sırasıyla; Kartlarım>Kredi kartlarım menüsünde, öteleme yapmak istediğiniz kartı seçtikten sonra “Kredi Kartı Ayarları” menüsüne giriş yapıp, burada bulunan “Nefes Ayları” seçeneğine tıklayın ve “Başvur” seçeneğiyle, kredi kartı borcu ekstre erteleme başvurunuzu yapın.
  • Ziraat SMS Bankacılığı ile borç erteleme yapmak istiyorsanız, SMS kısmına girin, NEFESAYLARI boşluk KARTIN SON 6 HANESI yazdıktan sonra, 4757’ye SMS gönderebilirsiniz.
  • Ziraat Telefon Bankacılığı ile borç öteleme yapmak için 444 00 00 ya da 0850 258 00 00 numaralı telefonu arayarak, sesli yanıt sistemine bağlanmaları gerekiyor. Bu menüde “Kart işlemleri” seçildikten sonra 1 tuşuna basıp, “Ekstre İşlemleri” menüsünden “NEFES AYLARI” kısmına başvuru yapabilirsiniz.
  • Ziraat Bankası Şubelerinden size en yakın olanına kimlik belgenizle birlikte giderek de, kredi kartı borç erteleme işlemini yaptırabilirsiniz.(1)

İş Bankası Kredi Kartı Borcu Öteleme Nasıl Yapılır?

Bu işlemi yapmanın birkaç yolu vardır. Bunlar;
  • Maximum Mobil uygulaması üzerinden > Kartlarım > işlemlerim adımlarını takip ederek,
  • İşCep'ten > Kartlarım > Harcamalarım adımlarını takip ederek,
  • İnternet Şubesi > Kredi Kartlarım > Kampanyalar > Taksitlendir / Ertele menüsüne ulaşarak,
  • 0850 724 0 724 Telefon Şubesinden müşteri temsilcisine bağlanarak.(2)

Yapı Kredi Kredi Kartı Borcu Öteleme Nasıl Yapılır?

Peşin ve taksitli yaptığınız kredi kartı harcamalarınızı öteleme işleminizi; World Mobil,Yapı Kredi İnternet Şubesi'nde yer alan Harcama Ertele fonksiyonunu kullanarak 1, 2 veya 3 ay erteleme olarak gerçekleştirebilirsiniz.(3) [caption id="attachment_1476" align="alignnone" width="640"]Kredi Kartı Öteleme Kredi Kartı Öteleme[/caption]  

Denizbank Kredi Kartı Öteleme Nasıl Yapılır?

Denizbank kredi borcu erteleme başvurusu yapmak için; Denizbank kredi öteleme hattı olan 0 850 222 0 800 numarayı arayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.(4)

Akbank Kredi Kartı Borcu Öteleme Nasıl Yapılır?

Akbank kredi kartı borcunuzu ertelemek için;
  • Akbank Juzdan
  • Akbank İnternet
  • Akbank Mobil
  • Akbank Telefon Şubesi
Seçeneklerini kullanarak talepte bulunabilirsiniz.(5)

Vakıfbank Kredi Kartı Borcu Öteleme Nasıl Yapılır?

Ekstre erteleme işlemlerini VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı, 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezi, Şubeler veya SMS kanalıyla talep edebilirsiniz. SMS kanalıyla ertelemek için ERTELE; taksitlendirmek için TAKSİTLENDİR yazıp, kartınızın son 6 hanesini ve istediğiniz taksit sayısını ekleyerek, 5724’e gönderebilirsiniz.(6) [caption id="attachment_1479" align="alignnone" width="640"]Kredi Kartı Öteleme Kredi Kartı Öteleme[/caption]

Kredi Kartı Öteleme İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Kredi kartı borç erteleme ile ilgili en fazla merak edilen soruları ve cevaplarınız sizler için hazırladık. Farklı bir sorunuz varsa, yazı sonuna yorum olarak ekleyebilirsiniz. Finans uzmanlarımız, en kısa sürede yanıtlayacaktır.

Kredi Kartı Borcu Kaç Ay Ertelenebilir?

Kredi kartı borcu, en fazla 3 ay ötelenebilir. Ancak isteğe bağlı durumlarda 12 eşit taksitte ödenebilir.

Kredi Kartı Kaç Ay Ödenmezse Kapanır?

Yasal mevzuat uyarınca; son bir yıl içinde üç kez asgari tutarda ödeme yapılması durumunda, kredi kartınız nakit çekim ve limit artış işlemlerine kapatılmaktadır. Aynı dönem içerisinde üst üste 3 kez asgari tutarın altında ödeme yapılması durumunda, kredi kartı kullanıma kapatılmaktadır

Kredi Kartı Ne Zaman Avukatlık Olur?

Kredi kartı borcunuzu son ödeme tarihinden sonra 90 gün içinde en az asgari ödeme tutarında bir ödeme yapmadığınız takdirde, dosyanız avukata aktarılır. Avukat sizinle iletişime geçip uzlaşma talebinde bulunur. Eğer dosyanız icraya verilirse, yasal faiz ve avukatlık ücreti ile birlikte ödemek zorunda kalırsınız.

Harcama Öteleme Nedir?

Cardfinans’ın bir hizmet olan Harcama Öteleme ile, 100 TL ve üzerindeki alışverişlerinizi bir sonraki ay ödeyebilirsiniz.

Hangi Bankalar Borç Öteleme İşlemini Yapıyor?

Yukarıda saydığımız bankalara ek olarak; Garanti Bankası, Halkbank, HSBC, Fibabank, Şekerbank, ING, Odeabank, TEB gibi bankalar da, kredi kartı borç erteleme ve taksitlendirme işlemi yapmaktadırlar. Kaynakça: 1, 2, 3, 4, 5, 6
BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code