20 Mayıs 2024 Pazartesi
DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.01 ₺
STERLIN 41.00 ₺
ALTIN 2,512.46 ₺
BTC 68,212.38 $
ETH 3,136.11 $
BİST 10,739.57

Küresel çapta ekonomi piyasasında neler yaşandı? Bu hafta bizleri neler bekliyor?

Ekonomi
Yayınlama: 10 Mart 2024 Pazar 11:04 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Yatırımcılar bu hafta neye dikkat etmeli? Küresel piyasada neler yaşandı? İşte tüm güncel detaylar

Küresel çapta ekonomi piyasasında neler yaşandı? Bu hafta bizleri neler bekliyor?

Bu hafta küresel piyasalar, enflasyon verilerinin yanı sıra analistlerin ABD verisinin potansiyel oynaklığa yol açacağı endişeleriyle odaklanıyor.

Merkez bankalarının politika belirsizlikleri gölgesinde, yatırımcılar dünya çapında açıklanacak enflasyon verilerine yoğunlaşıyor.

Küresel çapta enflasyonla mücadele edilirken varlık fiyatlarındaki dalgalanmalar dikkat çekiyor. Salı günü açıklanacak ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, Fed'in gelecek politika adımlarını etkileyebilir beklenenden farklı bir TÜFE raporu piyasalarda oynaklığa neden olabilir.

Küresel çapta ekonomi piyasasında neler yaşandı? Bu hafta bizleri neler bekliyor?

ABD'deki bu gelişmelere paralel olarak, küresel tahvil piyasalarında satış baskısı devam ederken, dolar endeksi yatay bir seyir izlerken altın fiyatlarındaki düşüş dikkat çekiyor. Biden-Şi görüşmesi öncesinde, küresel ekonomik ilişkilerdeki gelişmeler de piyasaların odağında bulunuyor.

Avrupa'da ise enflasyon verileri ve ECB politikaları yakından izlenirken, Asya'da ABD-Çin ilişkilerinin etkileriyle hisse senetleri piyasalarında temkinli bir seyir sürüyor.

Türkiye'de ise ödemeler dengesi verilerinin yanı sıra TCMB'nin duyurduğu yatırımcı günleri ve dolar/TL'deki yeni zirve yakından takip ediliyor. Bu gelişmelerle birlikte, yatırımcılar gelecek günlerde açıklanacak bilançolar, liderler arası görüşmeler ve ekonomik göstergeleri yakından izleyerek yönlerini belirlemeye çalışacaklar.

İlk Yorumu Sen Yaz
code