18 Ekim 2024 Cuma
DOLAR 34.21 ₺
EURO 37.09 ₺
STERLIN 44.64 ₺
G.ALTIN 2,979.82 ₺
BTC 67,476.25 $
ETH 2,613.66 $
BİST 9,002.34

Ulaşımda Bir Devrim! İstanbul Trafiğine Etki Edecek Mi?

Ekonomi
Yayınlama: 6 Temmuz 2024 Cumartesi 23:40 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Ulaşımda Bir Devrim! İstanbul Trafiğine Etki Edecek Mi?

Ulaşımda Bir Devrim! İstanbul Trafiğine Etki Edecek Mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara, Antalya ve İstanbul'da Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) devrimini başlatacaklarını duyurdu. Bakan, "Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu" projesinin ilk aşamasının 30 kilometrelik pilot uygulama ile başlatılacağını belirtti.

Bu projede, akıllı sinyalizasyon, kamera, yol sensörleri, görüntü işleme, olay algılama, değişken mesaj ve trafik işaretleri, meteorolojik bilgi sistemleri gibi AUS teknolojileri kullanılacak ve yol kullanıcılarına anlık bilgilendirme sağlanacak.

Uraloğlu, projenin Karayolları Genel Müdürlüğü, Türksat ve UDHAM iş birliğiyle yürütüldüğünü ve 2026 yılında tamamlanacağını ifade etti.

Proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve Antalya'daki kontrol merkezlerine sistem ve ağ ekipmanlarının kurulumu yapılacak ve fiber ile enerji altyapıları oluşturulacak. Bu sayede, trafik güvenliği, seyahat hızı, konfor ve zaman yönetiminde iyileştirmeler hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu ayrıca, "Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi" hakkında bilgi vererek, Türksat uyduları ile desteklenen bu proje ile veri akışının kesintisiz hale geleceğini vurguladı.

Bu projenin iki ana iş paketi kapsamında tamamlandığını ve yerli uydu haberleşme teknolojilerinin AUS alanında kullanılacağını belirtti. Uraloğlu, projenin tüm süreçlerinin tamamlandığını ve UDHAM ile Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacak proje sonuç raporunun ardından hayata geçirileceğini söyledi.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code