8 Mayıs 2024 Çarşamba
DOLAR 32.28 ₺
EURO 34.72 ₺
STERLIN 40.31 ₺
ALTIN 2,399.81 ₺
BTC 62,547.42 $
ETH 3,024.43 $
BİST 10,336.50

World Puan Kullanılan Siteler ve Marketler

Kredi Kartları
Yayınlama: 3 Ocak 2023 Salı 17:40 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

World Puan Kullanılan Siteler ve Marketler

Yapı Kredi, Vakıfbank ve Anadolu bankın sağlamış oldukları kredi kartları, World Kart statüsünde olmaktadır. World puan kullanılan siteler ise, her yıl sonunda yapılan yeni anlaşmalar ile güncellenir. Bir çok bankanın tek bir kart türünde birleşmiş olması, World puan geçen yerler 2024 listesini de bayağı bir genişletmektedir.

World puan nerelerde kullanılır sorusu için; internet ve alışveriş siteleri, mağazalar, marketler, akaryakıt petrol istasyonları gibi sektörleri söyleyebiliriz. World puan kullanılan siteler 2024 ise, en çok tercih edilen kullanım alanı olmaktadır.

World Puan Geçen Siteler
World Puan Kullanılan Siteler 2024

World Puan kullanılan yerler, sektör ve liste olarak bayağı geniş olduğu için, puanların kullanım alanlarını ve işletmelerin isimlerini, ayrı başlıklar içerisinde topladık. İçerik haritasını kullanarak, direkt World Puan geçerli üye iş yerleri listesin de istediğiniz kategoriye ulaşım sağlayabilirsiniz.

World kartlar ile beraber, Akbank'a ait Axess kredi kartına sahipseniz eğer, Chip para geçen yerler isimli listemizden o kartın güncel kullanım alanlarını da bulabilirsiniz. Kredi kartları puanlarının kullanım alanları her yıl sonu güncellendiği için, güncel olması adına World puan geçerli siteler içeriğimizi sık sık yeniliyoruz.

World Puan Kullanılan Siteler 2024

World puan kullanabileceğiniz internet siteleri iki ana sınıfa ayrılır. Bunlar, World puan kullanılan siteler ile World puan geçen alışveriş siteleri olmaktadır. Geçtiğimiz yıllar içerisinde en sık tercih edilen işletmeler ise, büyük ve bilindik alışveriş siteleri olarak dikkat çekmektedir.

World puanlar genellikle; giyim, takı, teknoloji ve kozmetik alanlarında hizmet veren alışveriş siteleri üzerinde kullanılır. Tabi bu alanların yanı sıra, diğer sektörlerde de kullanabileceğiniz işletmeler mevcuttur. World puan kullanılan siteler 2024 listesi güncel olarak şu işletmelerden oluşur:

  1. World puan kullanılan teknoloji siteleri 2024 listesi;
    • Hepsi Burada, Trendyol, n11, Sahibinden, Teknosa, Vatan Bilgisayar
  2. World puan geçen giyim ve takı siteleri 2024 güncel listesi;
    • GS Store, Kartal Yuvası, De Facto, LC Waikiki, Kiğılı, Damat, Armani, Adidas, Puma, Colin'S, Derimod, Ayakkabı Dünyası
  3. World Puan geçerli tatil ve turizm siteleri 2024 güncel listesi;
    • Ucuza Bilet, Tatil Budur, Tatil Sepeti, ETS Tur, Pegasus, THY (Anadolu Jet)

World puan geçen siteler genellikle bu büyük firmalardan oluşmaktadır. Ayrıca World kartınız hangi bankaya ait olursa olsun, tüm bankaların World kartları için listemiz de yer alan işletmeler kullanılabilir.

World puan geçen yerler olarak, liste içerisinde belirtilmeyen bazı küçük internet siteleri ile alışveriş siteleri de ayrıca yer almaktadır. İlgili sitelerin ödeme bölümünden kart puanlarınızın geçerli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

World Puan Kullanılan Alışveriş Siteleri

World puan geçen yerler listesinde sık tercih edilen harcama noktaları, World puan kullanılan alışveriş siteleri olmaktadır. Özellikle mevcut ayın sonlarına yaklaştıkça yapılan harcamalar, banka müşterilerinin işlerini bir hayli kolaylaştırır. World puan geçerli alışveriş siteleri 2024 listesi güncel olarak şu sitelerden oluşmaktadır;

  • Trendyol, Hepsi Burada, N11, Gitti Gidiyor(Kapandı), Teknosa, Amazon TR
  • İnce Hesap, Tekzen, Sahibinden
  • Morhipo, Sportive, Adidas, Cimri

Önde gelen alışveriş merkezleri arasında World puan geçen alışveriş siteleri güncel olarak bu şirketleri kapsamaktadır. Sadece listemiz de belirttiğimiz noktalar değil, küçük bir çok işletme de World Puan kullanılan alışveriş siteleri kapsamında yer almaktadır.

World Puan Geçen Alışveriş Siteleri
World Puan Kullanılan Alışveriş Siteleri 2024

Yapı Kredi ya da Vakıfbank'a ait bir World kart ile beraber, Ziraat bankasına ait olan Bankkart kullanıcısıysanız o kartın güncel kullanım alanlarını da hazırladık. Bankkart lira nasıl kullanılır yazımızdan, geçerli üye iş yerleri listesine ulaşabilirsiniz.

Vakıfbank World Puan Kullanılan Siteler

World kart türü, kendi aralarında bankalara göre ayrıldığı için, Vakıfbank veya Yapı kredi bankası için ayrı ayrı sorular yöneltilmekte. World puan geçen yerler listesi, World kart türlerinin tamamını kapsadığı için, içeriğimizde sunduğumuz üye iş yerlerinin listesi Vakıfbank World puan kullanılan siteler olmaktadır.

Sadece site ve alışveriş siteleri olarak da değil, alt başlıklarımız da göreceğiniz tüm mağaza ve marketler listesi de aynı zaman da Vakıfbank World puan geçerli yerler olarak yer alır. Kart türünden dolayı, banka hiç fark etmeksizin bu üye iş yerleri üzerinden World puan harcamalarınızı yapabilirsiniz.

Vakıfbank World puan kullanılan siteler arasında en çok tercih edilen noktalar ise, Hepsi Burada, Trendyol, Morhipo gibi dijital alışveriş kaynakları olmaktadır. Kart puanlarınızı sizler de bu platformlar üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Vakıfbank başlığıyla ilgili olabilecek olan Vakıfbank Kredi Kartı Yapılandırma isimli yazımızdan mevcut kartınızın borçlarının taksitlendirilmesiyle ilgili anlatımları da ayrıca bulabilirsiniz.

Yapı Kredi World Puan Kullanılan Siteler

Yapı kredi bankasına ait kredi kartların World puanları, diğer listemiz de açıklamış olduğumuz üye iş yerlerinin tamamını kapsamaktadır. Bu bankaya ait World puan birikimlerin tamamı ise, aynı yılın son gününe kadar kullanılabilir. Yapı kredi world puan kullanılan siteler, global alışveriş sitelerinin tamamını da ayrıca kapsar.

Ayrıca Yapı kredi World puan geçen yerler arasında global oyun alışveriş siteleri ile, büyük zincir marketlerin bir çoğu da yer almaktadır. Bunlardan bir kaçı ise; Migros, Migros Jet ve Carrefour SA gibi global market zincirleri olmaktadır.

World Puan Geçen Yerler

Yapı kredi veya Vakıfbank fark etmeksizin, Word Puan geçen yerler, sektör anlamında tüm sektörleri kapsamaktadır. Her sektör üzerinde World puan geçen yerler bulmak mümkündür. Açıkladığımız sektörler dışında şu alanlarda World puan kullanılan yerler arasında yer alır:

  • World puan kullanılan sağlık işletmeleri;
    • Medikal sektörü, Özel hastanelerden bazıları
  • World puan geçen seyahat firmaları;
    • Otobüs firmalarından bazıları(Kamil Koç Vs.), Uçuş firmaları, Oteller, Tur Şirketleri

Global şirketleri açıkladığımız sektörlerin dışında, bu sektörler de World puan geçen yerler arasında yer alır. Ayrıca diğer kart puanlarının geçerli olduğu tüm alanlarda da yine World puanlar geçerli olmaktadır.

World Üye İş Yerleri 2024

İlgili bankaların resmi sitelerinden World üye iş yerleri 2024 listesi paylaşılırken, bu liste World kartların geçerli olduğu üye iş yerlerini kapsamaktadır. Yani World puan geçen yerler ile World kartların geçerli olduğu üye işleri aynı değildir. Tabi ikisinin geçerli olduğu işletmelerde de mevcut olabilir ancak, paylaşılan liste World puan kullanılan iş yerleri listesi değil, kartın anlaşmalı olduğu World üye iş yerleri 2024 listesi olmaktadır.

World üye iş yerleri güncel listesinde, Word puan kullanılan siteler ile alışveriş siteleri bu şekilde yer almaktaydı. İçeriğimizin bundan sonra ki bölümünde marketler ve diğer sektörlerden World puan kullanılan iş yerleri isimlerine yer vereceğiz.

WorldPuan Kullanılan Marketler

Yine bankanız hiç fark etmez, World puan kullanılan marketler, bu birikmiş puanların özellikle ay sonu ve yıl sonlarında en çok tercih edilen harcama noktaları arasında yer almaktadır. World puan geçen marketler üzerinden yapacağınız alışverişlerin ödeme işlemlerini, World puanlar kullanılarak yapılabilmektedir.

World Puan Geçen Marketler
World Puan Kullanılan Marketler 2024

World puan geçerli marketler, sadece global büyük market zincirlerinde değil, bir çok küçül yerel hiper marketler üzerinde de ayrıca kullanılabilir. World puan geçen marketler 2024 listesi şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Migros, Migros Jet, Carrefour SA (Büyük Global Süpermarketler)
  • Şok Market, Bizim Toptan Gıda, Kipa, Happy Market (Büyük Yerel Marketler)
  • Özdilek ve Sarıyer Marketler (Yerel Hipermarketler)

World puan kullanılan marketler 2024 yılı içerisinde bu süper ve hiper marketlerin tamamını kapsamaktadır. Ayrıca listemiz de yer almayan ancak bölgesel veya iller de yer alan bazı orta boyutlu market zincirleri de World puan geçen yerler arasında yer alır. Bu marketler de puanların geçerliliğini ancak danışarak öğrenebilirsiniz.

Marketler de yaygın olarak geçerli kart puanlardan bir tanesi de Halkbank'a ait paraf puanlar olarak dikkat çekmektedir. Paraf puan geçen yerler bağlantısını kullanarak o kartın güncel kullanım alanları ve kart puanlarının geçtiği üye iş yerleri listesini de ayrıca bulabilirsiniz.

Morhipo World Puan Kullanma

E-Ticaret anlamında hizmet veren en büyük moda ve alışveriş sitelerinden biri olan Morhipo üzerinde World puan kullanma işlemi oldukça basittir. Sepetinizin ödeme kısmına geldiğiniz anda kart bilgilerini girerken; "Kart puanı ile ödeme" seçeneği işaretlenerek Morhipo World puan kullanma işlemi yapılabilir.

Bazı durumlarda kart bilgileriniz girildikten sonra taksit veya puan kullanarak ödeme seçeneği karşınıza çıkabilir. Kredi Kartı bilgilerinizi ödeme bölümüne girdikten sonra, Morhipo world puan kullanma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde ödemelerin tamamı ya da belli bir kısmı World puan kullanılarak yapılabilir.

NOT: Kredi kartı bilgilerinizi girmeden önce ya da girdikten sonra "World Puan ile Öde" yada "Kredi kartı puanı kullanarak öde" seçenekleri çıkmıyorsa, anlaşma süresi bittiği için o anda World puanlar ile ödeme işlemi devre dışı bırakılmış demektir.

World Puan Kullanılan Akaryakıt Benzin İstasyonları

World puan geçen yerler listesinde en çok tercih edilen bir başka puan harcama alanı, World puan kullanılan akaryakıt istasyonları olmaktadır. Özellikle benzin fiyatlarına sürekli gelen zamlar, öncesinden araç sahiplerinin daha uygun fiyatlarla akaryakıt almalarına olanak tanır. World puan geçen akaryakıt benzin istasyonları 2023 listesi güncel olarak şu firmaları kapsar;

  • Petrol Ofisi, Opet, Shell
  • BP, Total
  • Aygaz Otogaz, Aytemiz, Lokoil

World puan geçerli akaryakıt benzin istasyonları güncel olarak bu firmaları kapsar. Ayrıca yerel olarak hizmet sunan bazı benzin istasyonlarında da World puan kullanılabilir.

World puan kullanılan benzin istasyonları, sadece benzin alımlarında değil, market alışverişlerinde de geçerli olmaktadır. Yani World puan geçen Akaryakıt benzin istasyonlarının marketleri üzerinden de World puan harcamaları yapılabilir. Bu marketlerde ödeme aşamasına geldiğiniz zaman, World puanlarınızı kullanmak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır.

Trendyol World Puan Kullanma

World puan geçen yerler arasında Trendyol'da yer alır. Trendyol üzerinde World puan kullanım işlemleri ise, ödeme bölümünde gerçekleşir. Alışveriş sepetinizi tamamlayıp, ödeme bölümüne geldikten sonra, kredi kartı ile ödeme seçeneklerinden, Trendyol World Puan kullanma işlemlerini yapabilirsiniz. Sırasıyla yapılması gereken adımlar şöyle yer alır;

  • Sepetinizden ödeme bölümüne giriş yapınız,
  • Kart veya kredi kartı ile ödeme seçeneğini işaretleyiniz,
  • World kart bilgilerinizi ilgili ekranlara girdikten sonra "Kredi kartı puanı" ya da "World Puan ile ödeme" seçeneğini işaretleyiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra Trendyol World puan ile ödeme yapma işlemleriniz tamamlanmış olacaktır. Eğer bu bölümde, World puan ya da Kredi kartı ile ödeme ekranı karşınıza çıkmazsa, o an için teknik bir sorun yada bankanın anlaşmasının tamamlanmış olması nedeniyle işlem gerçekleşmez.

Hepsiburada World Puan Kullanma

Hepsi burada platformu, Türkiye'de özellikle teknoloji alanında en sık tercih edilen E-Ticaret sitelerinin başında gelmektedir. Hepsi burada World puan kullanma işlemleri de yine sepetinizin ödeme bölümünde tamamlanır. Hepsiburada World puan kullanma işlemleri için şu adımları sırasıyla takip edebilirsiniz;

  1. Hepsi burada sitesine giriş yapıp, almak istediğiniz ürünleri sepetinize ekleyiniz.
  2. Sepetin ödeme aşamasına gelip, ödemeyi kart ile yapma seçeneğini işaretleyiniz.
  3. Kart bilgilerinizi girdikten sonra taksitli ödeme, nakit ödeme veya kart puanları ile ödeme seçenekleri karşınıza çıkacaktır.
  4. Kredi kartı puanları ile ödeme seçeneğini ya da World puan ile ödeme seçeneğini işaretleyiniz.

Bu adımları tamamladıktan hemen sonra, Hepsi burada World puan kullanımı işlemi tamamlanmış olacaktır. Eğer bu seçenek karşınıza çıkmıyorsa, bankaların ilgili firmayla yapılan anlaşması sonlanmış demektir. Bu tür sözleşmelerin bitiş tarihlerinde bazen bir süre de olsa Hepsi burada World puan kullanma işlemi yapılamayabilir.

Migros'ta World Puan Geçerli mi?

Migros, Türkiye'nin 81 ilinde yüzlerce farklı şubeye sahip en büyük market zincirleri arasında yer alır. Gerek Migros şubeleri, gerek Migros jet üzerinde World puanlar ile harcama yapılabiliyor. Migros'ta World puan ile ödeme imkanınız mevcuttur. Kasaya geldikten sonra, ödemeleri World puan ile yapacağınızı belirtmeniz yeterli olacaktır.

Migros Jet sitesinden yapacağınız alışverişler esnasında ise, yine ödeme bölümünde kart bilgileri tuşlandıktan sonra kart puanları ödeme seçeneği işaretlenerek World puan Migros kullanımı yapılabilir.

Migros üzerinden yapılan World Puan kullanımları, Türkiye'de yer alan tüm Migros şubelerini kapsamaktadır.

World Puan Kullanılan Siteler - Sık Sorulan Sorular

World puan kullanılan siteler başta olmak üzere, World puan geçen yerler listesini detaylı olarak açıkladık. Alt kısımda ise, konuyla ilgili çok sık sorulan bazı soruların yanıtlarına da ayrıca yer vermeye çalıştık.

World puan kullanılan üye iş yerleri listesinde sorularınızın yanıtları makale içinde ya da sık sorular bölümünde yer almıyorsa, bizlere yorum bölümünden tüm sorularınızı iletebilirsiniz. Genellikle bir kaç saat içerisinde yanıtlarınız onaylanıp, uzman editör arkadaşlarımız tarafından yanıtlanır.

World Artı Puan Nerelerde Kullanılır?

World artı puanlar, anlaşmalı olunan siteler, alışveriş siteleri, marketler, medikal ve akaryakıt sektörleri başta olmak üzere, Turizm ve seyahat gibi alanlarda da kullanılabilir.

A101'de World Puan Geçerli mi?

A101 üzerinde World puan ile ödeme işlemleri yapılamıyor. 2023 yılı içerisinde bir anlaşma gerçekleşmediği taktirde, World puanlarınızı A101 marketlerinde kullanamazsınız.

Hepsiburada Worldpuan Kullanıyor mu?

World puan geçen yerler arasında Hepsi Burada'da yer alır. Buradan yapacağınız alışverişler için puanlarınızın belli bir bölümü ya da tamamını, ödeme işlemlerinde kullanabilirsiniz.

World Üye İş Yerleri Nedir?

World üye yerleri, World kartların ya da World puanların kullanılabileceği işletmeleri kapsayan bir listedir. Buralardan yapacağınız alışverişler ya da alacağınız hizmetler için World kart veya World puanlar kullanılabilir.

World Puan İnternette Nasıl Kullanılır?

World puanlarınızı internet üzerinde kullanmak için, kartınızın internet alışverişine açık olması ve alışveriş yapacağınız sitenin World puan ile ödeme yapmasına olanak tanıması gerekir.

Şok Markette World Puan Geçerli mi?

Şok markette World puanlar geçerli değildir. Bu marketlerden yapacağınız alışverişler için World kredi kartınızı kullanabilirsiniz ancak World puanlar ile harcama yapamazsınız.

Bim'de World Puan Geçiyor mu?

Bim üzerinde World puanlar 2024 yılı için geçersiz olmaktadır. Bimden yapacağınız market alışverişlerin de World kartınız ile ödeme imkanınız bulunurken, World puan kullanımı ne yazık ki yapılamamaktadır.
İlk Yorumu Sen Yaz
code