28 Haziran 2024 Cuma
DOLAR 32.88 ₺
EURO 35.24 ₺
STERLIN 41.68 ₺
ALTIN 2,455.30 ₺
BTC 60,923.66 $
ETH 3,371.59 $
BİST 10,680.91

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma

Banka
Yayınlama: 23 Şubat 2023 Perşembe 18:00 Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı 01:13 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

 Emekli Maaşından Blokeyi Kaldırma!  Emekli Maaş Promosyon Blokesi Nasıl Kaldırılır? Ve daha fazla detay...

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma

Emekli maaşı banka değişikliği bloke kaldırma için kişinin bankasıyla görüşmesi gerekmektedir. Ülkemizde bir çok kişi sigortalı olarak çalışmaktadır. Emekli maaşı banka değişikliği bloke kaldırma Kişiler çalıştıkları gün boyunca primlerini ödeyerek emeklilik için hak kazanmakta hem de devletin sağladığı belli başlı imkânlardan faydalanmaktadır.

 

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma

Özellikle kişiler sağlık ile alakalı hizmetlerden çokça faydalanmaktadır. Kişiler belli şartları sağladıktan sonra emekli olmaktadırlar emekli maaşıyla alakalı olarak belli sebeplerden kaynaklı olarak bloke konulmaktadır. Bu nedenden kaynaklı olarak da emekli olan kişi maaşında çekemeyecek konuma gelmektedir noktam Yargıtay’ın son dönemde emeklilik maaşı ile alakalı olarak bu leke konulamayacağı ile alakalı bir kararı bulunmaktadır.

 Emekli Maaşından Blokeyi Kaldırma

Emekli maaşından blokeyi kaldırmak için ilk öncelikli olarak emeklinin başvuruda bulunması gerekmektedir emekli kişinin maaşına haciz koyma işlemidir bu nokta haciz koyan icra müdürlüğüne şikâyet etme hakkınız bulunmaktadır. Çünkü emekli maaşı ile alakalı olarak koyulan haciz işleminin yasal ve hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır. Emekli olan kişinin yazılı bir izni olmadığı takdirde hiçbir şekilde bloke işlemi yapılamayacaktır. Bu yasal bir durum söz konusu değildir.

 

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma

Emekliler için bankalardan açılan hesaplar normal mevduatlı hesaplar gibi değildir. Emekliler banka için ayrı bir hesap açmak zorundadırlar. Çünkü emeklilik maaşı herhangi bir hesaba yatmaz. Emeklilik maaşı kişinin tek bir banka ve tek bir hesaptan çekmesi gerekmektedir.

Eğer ki emeklilik maaşınız ile alakalı bir bloke durumu söz konusu ise geçip tüketici mahkemesi ya da Asliye Hukuk mahkemesine giderek dava açabilirsiniz. Yargıtay’ın bu konuyla alakalı olarak emeklilik maaşına bloke konulamayacağı ile ilgili olarak bir kararı bulunmaktadır. Bu anlamda yasal süreç emekliliğin yanındadır.

 Emekli Maaş Promosyon Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Emekli de maaş promosyon bürokrasi için direk kişinin banka şubesine giderek müracaat etmesi gerekmektedir. Burada bu blokeyi kaldıracak olan kişi sadece bankanın yetkili merciidir. Telefon ile alakalı olarak işlem alınmamaktadır. Gidip tüketici danışmanı ile görüşerek blokeyi kaldırabilirsiniz.

 

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma

Emekli maaşı ile alakalı olarak artık bloke konulmaktadır. Ama burada birkaç istisna durum söz konusu olabilmektedir. Burada en önemli istisnai durum SGK prim borçları nedeniyle emekli maaşına bloke konulmaktadır. Yargıtay’ın kararı en üst merci vermiş olduğu karardır. Bu anlamda kesinlikle emekli maaşına bloke konulamaz.

 Emekli Maaşını Banka Bloke Edebilir Mi?

 Emekli maaşının banka bloke edemez. Yargıtay 2.021 kararında vermiş olduğu karar kişi emeklilik maaşını teminat göstermiş olarak kredi kullanmış ise ve bu krediyi ödememiş ya da geciktirmiş ise banka hiçbir şekilde maaşı yönünde bloke koyamaz kesinti yapamaz.

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmanız durumunda ise en yakın Asliye Hukuk mahkemesine dava açabilirsiniz. Yargıtay Türkiye’deki en üst mahkemedir. Verdiği kararlar temyize gidemez. Bu nedenden kaynaklı olarak da kimse emeklilik maaşına haciz koyamaz.

 

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma Emekli Maaşı Banka Değişikliği Bloke Kaldırma

Emekli maaşı ile ilgili olarak bazı kişiler emeklilik maaşını kullanarak kredi çekmektedir bazı emeklilerimizin başka geliri olmadığı için kendi maaşı üzerinden kredi çekmekte ve bankada bunu teminat olarak görmektedir.

Bu zamana kadar olan süreçte eğer ki bankaya emekliler paralarını ödememesi gibi bir durum söz konusu olduğunda banka maaşlarına haciz etme hakkına sahip oluyordu.

Ama son yıllarda 2021 yılında özellikle Yargıtay’ın vermiş olduğu karar ile emeklilik maaşına bloke koymanın mümkün olmayacağı görülmüştür.

Bu nedenden kaynaklı olarak da bazı bankalar emeklilere kredi vermeyi çok uygun bulmamaktadır noktam genellikle emeklinin maaş üzerinden değil farklı bir varlığı üzerinden ipotek koyularak kredi çekmesi sağlanmaktadır. Bu konuda bankalarda kendilerine güven almak hissetmektedir.

İlk Yorumu Sen Yaz
code