7 Mayıs 2024 Salı
DOLAR 32.27 ₺
EURO 34.73 ₺
STERLIN 40.36 ₺
ALTIN 2,400.92 ₺
BTC 63,228.67 $
ETH 3,052.62 $
BİST 10,336.50

Konut ve taşıt kredisi çekmek isteyenlere uzman isimden öneriler geldi! Kredi şuan çekilmeli mi?

Kredi
Yayınlama: 30 Mart 2024 Cumartesi 10:18 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Konut ve taşıt alımlarında kredi kullanımları son dönemlerde ihtiyaç sahiplerini zorlamış durumda..

Konut ve taşıt kredisi çekmek isteyenlere uzman isimden öneriler geldi! Kredi şuan çekilmeli mi?

Son dönemde kredi faizlerinin artmasıyla birlikte, araç ve konut alımlarında kredi kullanımı oldukça zorlaştı. Bankaların kredi limitlerini düşük tutmasıyla birlikte vatandaşlar, alternatif çözümler arayışına girdi.

Özellikle konut ve taşıt alımlarında kredi kartı kullanımında belirgin bir artış yaşandı. Bankalardaki yüksek faiz oranları ve düşük kredi limitleri, bireyleri kredi kartlarına yönlendirdi. Galerilerdeki 12 aya varan taksit imkanıyla araç satışları dikkat çekerken, ev alımlarında kredi kartları üzerinden nakit avans çekimi yapılarak peşinat ödeniyor. Bu durum, borç ödemelerinin uzatılmasını sağlayarak finansal esneklik sağlıyor.

Konut ve taşıt kredisi çekmek isteyenlere uzman isimden öneriler geldi! Kredi şuan çekilmeli mi?

Gelecekte konut ve taşıt kredilerindeki kısıtlamaların devam edip etmeyeceği, kredi kartı faizlerinin yükseleceği ve kredi kartı limitlerine ilişkin düzenlemenin olup olmayacağı önemli soruları gündeme getiriyor. Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'a göre, kredi kartı kullanımının kayıt dışı ekonomiyi engellediği ancak aşırı kullanımın teşvik edilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Limitlerin yüksek olması ve taksit imkanının bulunması, insanları bu yola yönlendiriyor ancak sektörel bir kısıtlamanın ve limit düzenlemesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Kurtuluş'a göre, Orta Vadeli Program'a göre ekonominin talep daraltılmasıyla enflasyonun düşürülmesi hedefleniyor ve kredi kısıtlamalarıyla daralmanın devam edeceği tahmin ediliyor. Mevcut durumda faizlerin yüksek seyretmesi ve kredi kartı limitlerine ilişkin düzenleme beklentisi, erken borçlanmanın avantajlı olabileceğini gösteriyor.

Kredi kartı faizleri ile kredi faizleri arasındaki makasın kapanması ve taksit imkanlarının kısıtlanması gibi önlemlerin gündeme gelebileceği düşünülüyor. Özellikle arsa veya konut alımlarında nakit çekiminin kısıtlanabileceği ve sektörel olarak taksit kısıtlamalarının gelebileceği belirtiliyor. Tüm bu sorunların ekonomi yönetimi tarafından bilindiği ve kısa süre içinde önlemler alınacağı öngörülüyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code