30 Nisan 2024 Salı
DOLAR 32.46 ₺
EURO 34.76 ₺
STERLIN 40.71 ₺
ALTIN 2,423.71 ₺
BTC 63,361.37 $
ETH 3,170.71 $
BİST 10,082.77

Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

Banka
Yayınlama: 20 Şubat 2023 Pazartesi 00:00 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

[caption id="attachment_1485" align="alignnone" width="656"]Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır? Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır[/caption] Kredi kartı limit düşürme sorusunun cevabını birçok kişi merak ediyor. Kredi kartı asgari ödemesini yapmakta zorluk çekenler, harcama limitini düşürerek bir nebze de olsa rahatlamaya çalışıyor. Bu sebeple biz de, kredi kartı limitinin nasıl düşürüleceği konusunda kapsamlı bir araştırma yaptık. İşte o sonuçlar..

Kredi Kartı Limit Düşürme Nedir?

Kredi kartı limitiniz

aldığınız maaştan yüksekse ya da ödeyebileceğiniz tutarın üzerindeyse, limit düşürme işlemini yaptırabilirsiniz. Kredi kartı limitini azaltma ya da aşağı çekme işlemine, kredi kartı limit düşürme denilmektedir.

Kredi Kartı Limiti Nedir?

Kredi kartı limiti

, bireylerin bir ay içinde harcayabileceği en üst rakamı temsil eder. Kişilerin aylık kazandıkları maaş ya da gelire göre belirlenir. Düzenli ödendiği takdirde, belirli aralıklarla limit artırımına gidilebilir. Kredi kartı nakit çekim ve alışveriş için ayrılan limitlerin toplamıdır.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir?

Kredi kartı limiti belirlenirken

, aldığınız maaş ya da kazandığınız gelir, ödemelerinizi düzenli yapıp yapmadığınız göz önüne alınır. Ayrıca her yıl uygulanan maaş zammı hesaba katılarak, kredi kartı limitiniz artırılabilir.

Kredi Kart Limiti En Fazla Ne Kadar Olabilir?

İlk kez kredi kartı başvurusu yapanlara, ilk yıl için aylık gelirinin iki katı, sonraki yıllar için aylık maaşın 4 katı kadar kredi kartı limiti verilir.

Kredi Kartında Kalan Limiti Nasıl Öğrenirim?

Kart limitinizi birden farklı şekilde öğrenmeniz mümkünüdür. Mobil bankacılık, İnternet bankacılığı, SMS, banka şubeleri ya da müşteri hizmetlerini telefonla arayarak öğrenmeniz mümkündür. Ancak tüm bunlarla uğraşmak istemiyorsanız, KKB (Kredi Kayıt Bürosu)’nun Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik kapsamında yaptığı yasal takip sürecini kontrol eden;

Findeks sistemine üye olarak, tüm bankalara ait kredi ve kredi kartı borcunuzu güncel olarak öğrenebilirsiniz.

[caption id="attachment_1486" align="alignnone" width="656"]Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır? Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır[/caption]

Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

Kredi kartı limiti nasıl düşürülür” diye merak ediyorsanız, bunun birden fazla yöntemi olduğunu söyleyelim. Bu yöntemler;

Kredi Kartı Limit Düşürme İnternet Bankacılığı İle Nasıl Yapılır?

Kullandığınız kredi kartı hangi bankadaysa, o bankada bulunan internet bankacılığı hesabınıza müşteri numarası ve müşteri şifresiyle giriş yaptıktan sonra sırasıyla Menü > Kredi Kartı > Kredi Kartı Limiti menülerini seçmeniz ve akabinde açılacak olan menüye, aylık net geliriniz ve talep ettiğiniz kredi limitini yazın. En geç iki iş gün içerisinde talebinize olumlu ya da olumsuz işlem yapılacaktır.

Kredi Kartı Limit Düşürme Mobil Bankacılık İle Nasıl Yapılır?

Mobil bankacılık uygulaması üzerinden kredi kartı limit düşürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sırasıyla;

  • Google Play ya da Apple Store aracılığı ile kullandığınız bankanın mobil uygulamasını indirin.
  • TC kimlik numaranız ve diğer bilgileri kullanarak mobil bankacılık hesabı oluşturun.
  • Cep telefonunuza gönderilecek olan onay kodunu, ilgili kısma girin.
  • Mobil şubeye giriş yaptıktan sonra menüden Kredi Kartları sekmesini seçin
  • Açılan sekmede Kredi Kartı Limit Bilgisi yazan kısma tıklayın
  • Belirlemek istediğiniz limiti seçerek “tamam” butonuna basın

Bu işlemlerden sonra banka gerekli incelemeyi yapacak ve herhangi bir sorun olmaması halinde, limit azaltma işlemini 2 iş günü içerisinde onaylayacaktır.

Not: Limit belirleme aşamasında istediğiniz tutarı girebilirsiniz. Bu menüde limit düşürme yapabileceğiniz gibi, kredi kartı limit artırma işlemi de yapabilirsiniz.

[caption id="attachment_1487" align="alignnone" width="656"]Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır? Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır[/caption]

Kredi Kartı Limit Düşürme Telefon Bankacılığı İle Nasıl Yapılır?

Müşteri hizmetlerini arayarakkredi kartı limit düşürme

yapmak istiyorsanız, bankanızın müşteri hizmetleri numarasını arayarak sesli yanıt sistemine bağlanmanız ve akabinde önce TC kimlik numarasını tuşladıktan sonra, “Kredi Kartı” demeniz ve aktarıldığınız menüde de “Kredi kartı limit düşürme” demeniz yeterlidir.

Kredi Kartı Limit Düşürme Banka Şubesinden Nasıl Yapılır?

Banka şubesinden kredi kartı limit düşürme

yapmak istiyorsanız, size en yakın şubeye gidip, “Müşteri temsilcisi” sekmesinden; banka kartınız, müşteri numaranız, hesap numaranız ya da TC kimlik numaranızı tuşlayarak sıra aldıktan sonra, yetkili ile görüşerek limit azaltma talebinizi iletip işlem yaptırabilirsiniz.

Not: Bankanızın mobil uygulamasını kullanarak, şubeye gitmeden sıra alma işlemini yapabilirsiniz.

[caption id="attachment_1488" align="alignnone" width="656"]Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır? Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır[/caption]

Kredi Kartı Limit Düşürme İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Kredi kartı limit azaltma

ile ilgili en çok sorulan sorular için hazırladığımız cevapları aşağıda bulabilirsiniz. Yazı içerisinde değinmediğimiz bir nokta varsa, lütfen yorum kısmından bizlere iletin. Finans uzmanı arkadaşlarımız kısa süre içerisinde yanıtlayacaktır.

Kredi kartı limit düşürme olur mu?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kredi kartınızın limitini istediğiniz zaman düşürebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, son ekstre dönemi içindeki asgari ödeme tutarını ödemiş olmanızdır.

Kredi kartı limiti düşürmek kaç gün sürer?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların talep etmesi halinde limitlerin en geç 7 gün içerisinde düşürülmesi gerektiğini, çıkardığı yönetmelikle bankalara duyurdu. Ancak genel olarak 2 iş günü içerisinde işlem sonuçlanmaktadır.

Kredi kartı limit düşürme puan düşürür mü?

Kredi kartlarınızın ya da kredili mevduat hesaplarınızın limitini düşürmeniz, kredi skorunuzu etkilemez. Kredi puanınızın düşmemesini istiyorsanız, kredi ve kredi kartı borçlarınızı düzenli olarak ödemelisiniz.

Kredi kartı limit yükseltmek puan düşürür mü?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, kredi puanının azalmasında kart limitinin bir etkisi yoktur. Eğer ödemelerinizi düzenli olarak yapıyorsanız, kredi skorunuz yüksek olacaktır.

Kredi kartı kullanılabilir limit neden düşer?

Müşterilerin talepleri ile yapılan bu işlem, banka tarafından da yapılmaktadır. “Kredi kartı limiti kendiliğinden düşer mi” araması yapan vatandaşlarımıza söylemeliyiz ki, müşteriler kredi kartı ödemelerini sıklıkla aksatırlarsa, bankalar kendiliğinden limit düşürmeye gidebilmektedir.

Kredi Kartı Borcu Varken Limit Düşürme Yapılır Mı?

Kredi kartı borcu varken limit azaltma ya da yükseltme yapılamıyor. Bunu yapabilmek için, son ekstredeki minimum ödeme tutarının ödenmesi gerekiyor.

Maaş artınca kredi limiti artar mı?

Aylık geliriniz arttığında ve bunu belgelendirdiğinizde (Maaş bordronuzu ya da gelir belgenizi bankaya ibraz ettiğinizde), kredi kartı limitiniz artırılabilmektedir. [caption id="attachment_1489" align="alignnone" width="656"]Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır? Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır[/caption]

İş Bankası Kredi Kartı Limiti Düşürme Nasıl Yapılır?

0850 724 0 724

numaralı İşbank müşteri hizmetleri numarasından, banka şubelerinden ya da mobil bankacılık üzerinden, kredi kartı limit düşürme başvurusu yapabilirsiniz.(1)

Akbank Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

444 25 25

numaralı Akbank müşteri hizmetlerinden sesli yanıt sistemi ile kart limiti azaltma talebinizi iletebilirsiniz. Ayrıca banka şubesini ve internet bankacılığını kullanarak da, bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.(2)

Garanti Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

444 0 333

numaralı müşteri hizmetlerini arayarak, Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi şifresi ve kredi kartı şifresiyle, Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'nden ya da şubelerinden düşürebilirsiniz.(3)

Ziraat Bankası Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

Ziraatbank İnternet Şubesi, Ziraat Mobil ve Bankkart Mobil aracılığıyla kart limitlerini değiştirebilirsiniz.(4)

Vakıfbank Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

444 0 724

numaralı Vakıfbank Müşteri İletişim Merkezini arayarak sesli yanıt sitemi aracılığı ile bu işlemi yapabilirsiniz. Aynı zamanda Vakıfbank şubeleri aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz.(5)

Halkbank Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

Halkbank Paraf Kredi Kartı

limiti düşürme işlemlerini, 0850 222 0 400 numaralı Halkbank Dialog, Halkbank İnternet Şubesi ve Halkbank Şubeleri'nden gerçekleştirebilirsiniz.(6)

Yapı Kredi Bankası Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi Mobil ve İnternet Şubesi aracılığı ile limit değişikliği işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Yapı Kredi İnternet Şubesi ya da Yapı Kredi Mobil’e giriş yaptıktan sonra, Kartlarım > Kredi Kartı Limit Değişikliği adımlarını izleyerek, Yapı kredi limit düşürme işlemini yapabilirsiniz.(7)

Finansbank Kredi Kartı Limit Düşürme Nasıl Yapılır?

Finansbank İnternet Şubesi, Enpara İnternet Şubesi ya da Finansbank mobil ve Enpara mobil bankacılık aracılığı ile Finansbank limit düşürme başvurusu yapabilirsiniz. Bunun için Kredi Kartları menüsünden Limit Değişikliği seçeneğine giriş yaparak, belirlemek istediğiniz limiti yazıp onaylamanız yeterlidir.(8) Kaynakça: (1) İşbank (2) Akbank (3) Garanti Bankası (4) Ziraat Bankası (5) Vakıfbank (6) Halkbank (7) Yapı Kredi Bankası (8) Finansbank

İlk Yorumu Sen Yaz
code