27 Nisan 2024 Cumartesi
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,308.39 $
ETH 3,157.89 $
BİST 9,915.62

Petrol fiyatları düştü! Bu düşüş pompaya yansıyacak mı?

Ekonomi
Yayınlama: 28 Mart 2024 Perşembe 19:36 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Gelecek dönemlerde petrol fiyatları ne yönde ilerleyecek? Petrol fiyatlarında düşüş olacak mı? İşte Detaylar..

Petrol fiyatları düştü! Bu düşüş pompaya yansıyacak mı?

Petrol fiyatlarındaki düşüş, endüstri raporunda ABD stoklarında belirgin bir artışın gözlenmesi ve genel piyasalarda çeyrek sonuna doğru zayıf bir seyir izlenmesinin etkisiyle devam ediyor.

Salı günü Brent petrolü, varil başına 85 dolara düşerek %0,6'lık bir azalma kaydederken, ABD ham petrolü 81 doların altına geriledi. Verilere göre, Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından finanse edilen bir kaynağa göre, ülke çapındaki stoklar geçen hafta 9,3 milyon varil arttı.

Petrol fiyatları düştü! Bu düşüş pompaya yansıyacak mı?

Cushing, Oklahoma'da ham petrolde 2,4 milyon varil artış yaşandı, bu da Ocak 2023'ten bu yana varil bazında en büyük haftalık artışı temsil ediyor olabilir, çarşamba günü hükümet verileri ile doğrulandığında.

Diğer yandan, benzin stokları neredeyse bir yılın en uzun düşüş serisini yaşayarak sekizinci haftada da düşüş gösterdi. Petrol, yılın ilk aylarındaki dar aralığı kırdıktan sonra bu çeyrekte toparlanmıştı.

Ukrayna'nın Rus petrol altyapısına yönelik insansız hava aracı saldırıları ve OPEC+'nın uzun süreli arz kesintileri gibi jeopolitik belirsizlikler fiyatları artırdı; ancak Çin'deki zorlu ekonomik görünüm ve OPEC dışı güçlü arz büyümesi olumsuz etkilerini sürdürüyor.

Kuala Lumpur'daki RHB Investment Bank Bhd analisti Sean Lim, "OPEC+'nın gönüllü kesintilerinin uzatılması ve talebin artması göz önüne alındığında, ikinci çeyrekte biraz daha sıkı bir piyasa görmeliyiz" dedi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code