27 Temmuz 2024 Cumartesi
DOLAR 32.99 ₺
EURO 35.82 ₺
STERLIN 42.55 ₺
ALTIN 2,529.53 ₺
BTC 66,397.86 $
ETH 3,193.75 $
BİST 10,891.42

SGK cezaları ağırlaştırdı! İşin ucunda hapis var!

Ekonomi
Yayınlama: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 13:55 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

SGK cezaları ağırlaştırdı! İşin ucunda hapis var!

SGK cezaları ağırlaştırdı! İşin ucunda hapis var!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte sigortalılık ve sahte işyerleriyle mücadele için yeni bir platform kurdu. "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" adı verilen bu sistem, çalışmadığı halde sigortalı gösterilen kişiler ve sahte işyeri sahiplerine yönelik ağır yaptırımlar uygulayacak.

Bu kapsamda, sahte sigortalılar ve işyerleri tespit edilip, yersiz ödenen maaş ve sağlık giderleri faiziyle geri alınacak, ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

SGK cezaları ağırlaştırdı! İşin ucunda hapis var!

SGK, özellikle çalışmadığı halde sigortalı gösterilen hamile kadınların sayısında artış tespit etti. Bu kişiler, SGK'dan geçici iş göremezlik ödeneği ve doğum masraflarını karşılamak amacıyla sigortalı gösteriliyor.

Sahte işyerleri ise gerçekte faaliyet göstermeyen ancak resmi olarak sigortalı çalıştırdığı beyan edilen yerler olarak tanımlanıyor. SGK, bu tür sahte işyeri ve sigortalılık işlemlerine karşı denetimlerini artırarak, hem işverenlere hem de muhasebecilere ağır yaptırımlar getirecek.

Sahte sigortalılık ve işyeri tespitinde SGK, sahte hizmetleri iptal edip, bağlanan aylıkları sonlandıracak ve yersiz ödenen tüm tutarları faiziyle geri alacak. Ayrıca, sahte işyeri açanların kayıtları iptal edilip, ödenen primlere el konulacak ve yararlanılan teşvikler gecikme cezalarıyla birlikte tahsil edilecek. B

u süreçte sahte bildirimde bulunan muhasebeci ve mali müşavirler de yasal sorumluluk taşıyacak ve haklarında yargı süreci başlatılacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code