14 Mayıs 2024 Salı
DOLAR 32.24 ₺
EURO 34.80 ₺
STERLIN 40.49 ₺
ALTIN 2,426.11 ₺
BTC 61,611.43 $
ETH 2,893.95 $
BİST 10,055.98

Artık o paralar geçersiz olacak, bankalar işi sıkılaştırdı, vatandaşın tepkisi büyüyor!

Banka
Yayınlama: 12 Mart 2024 Salı 00:46 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Bankaların aldığı karara tepki büyüdü.. 65 yaş üzeri vatandaşlar işlem yapmakta zorlanıyor.. İşte detaylar..

Artık o paralar geçersiz olacak, bankalar işi sıkılaştırdı, vatandaşın tepkisi büyüyor!

Bankaların aldığı yeni kararlarla birlikte, artık bazı paraların geçersiz hale geleceği ve bu durumun banka şubeleri ile ATM'lerinde önemli değişikliklere yol açacağı belirtiliyor.

Banka hesaplarında yapılacak değişikliklerle birlikte, müşterilerin dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Banka hesaplarına sahip olanların sayısındaki artışla birlikte, bankaların vatandaşları şaşırtan yeni düzenlemelerini açıkladığı bildiriliyor.

Artık o paralar geçersiz olacak, bankalar işi sıkılaştırdı, vatandaşın tepkisi büyüyor!

Birçok bankanın şube sayısını azaltarak evden çalışma sistemine geçişi tercih etmesiyle şubelerin iş yükünü azaltmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Para çekme ve yatırma limitlerinde yapılan değişiklikler resmi olarak duyurulurken, Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle birçok bankanın 10 TL'lik banknotları ATM'lerde kullanım dışı bıraktığı kaydediliyor.

Belirlenen tutarın altında kalan miktarların artık şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyeceği, bu işlemlerin sadece ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Bu kararın büyük tepkilere neden olduğu ve tüketici mahkemelerinin bu karara itiraz edeceği belirtiliyor. Bankalar, önceden belirlenen 10 bin TL'lik banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye çıkarırken, özellikle okuma yazması olmayan bireyler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emeklilerin bu karara tepki gösterdiği ifade ediliyor.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtiyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code