21 Mayıs 2024 Salı
DOLAR 32.22 ₺
EURO 35.02 ₺
STERLIN 40.99 ₺
ALTIN 2,501.69 ₺
BTC 71,355.51 $
ETH 3,677.97 $
BİST 10,739.57

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Kredi
Yayınlama: 13 Nisan 2023 Perşembe 11:20 Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 11:40 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Emircan S.

Öğrenciler kredi çekebilir mi? Hangi bankalar bu koşulları sağlıyor? İşte detaylar..

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Öğrenciye kredi veren bankalar, son dönemde en çok merek edilen konular arasında yer alıyor. Çünkü eğitim hayatı boyunca öğrencilerin eğitim kredisine ya da kredi kartlarına ihtiyacı oldukça fazla.

Ancak bazı bankaların öğrencilere kredi verme konusunda istekli olmadığı da bilinen bir gerçek. Tabii ki pek çok bankanın öğrenciler için özel fırsatlar sunduğundan da bahsetmek gerekir. Sigortasız öğrenciye kredi veren bankalar ve çok daha fazla sorunun cevabından bahsedeceğiz.

Öğrenciler Kredi Alabilir Mi?

Üniversite hayatında ya da daha önceki eğitim hayatında krediye ihtiyaç duyulduğunda bankaların gösterdiği hassasiyet artıyor. İşte bu nedenle öğrencilerin kredi çekebilmesi biraz daha zor. Ancak pek çok bankanın bu konuda çok özel fırsatlar sunduğunu söyleyebiliriz.

Bu şekilde eğitim hayatında maddi anlamda rahatlayan öğrenciler, kredileri belirlenen dönemlerde rahatlıkla ödeyebilmektedir. Ancak her öğrencinin dilediği miktarda kredi çekmesi pek mümkün değil. Bunun için eğitimde yapacağı harcamaları faturalandırması ya da belgelendirmesi gerekiyor. Ardından bankalar belge ve faturalar çerçevesinde uygun gördüğünde krediyi onaylıyor.

 

Öğrencinin Kredi Çekebilmesi İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Üniversite, yurt dışı eğitimi, yüksek lisans, doktora ya da çeşitli kurslar gibi tüm eğitimlerde kullanılabilecek olan öğrenciler için eğitim kredisi, belirli şartlar sağlandığında verilebilir. Ancak ilgili şartlar sağlanmaz ve eğitim giderleri belgelenemezse ne yazık ki gereken kredi öğrenciye verilememektedir. Peki, öğrencilere kredi veren bankalar hangi şartları arıyor?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Öğrenci belgesi
  • Eğitim giderinin belgeleneceği evraklar
  • Varsa gelir durumunu gösteren belgeler

Başvuru sürecinin olumlu ilerleyebilmesi ve öğrenci için verilecek eğitim kredisinin büyük ihtimalle onaylanması, yukarıdaki adımlara ne kadar dikkat edildiğine bağlıdır. Bunun yanında her bankanın sunduğu şartlar farklıdır. Örneğin bazı bankalar yaş alt sınırını 20 olarak ele alabilir. Ayrıca ipotek ve kefil gibi şartlar talep edebilir. Bu nedenle tercih ettiğiniz bankanın kredi verme şartlarını detaylı şekilde incelemelisiniz.

Öğrenciler Kredi Kartı Alabilir Mi?

Eğitim hayatına devam eden öğrenciler için bazı durumlarda kredi kartı çok önemli bir ihtiyaç haline geliyor. Çünkü bu şekilde hem bazı nakit harcamalardan kurtulma şansı elde ediliyor hem de çeşitli harcamaların taksitlendirilebilmesi sağlanıyor. İşte bunun için bazı bankalar öğrencilere düşük limite sahip kredi kartları tanımlamaktadır.

Ziraat Bankası ise KYK bursu alan öğrencilere belirli bir miktarda kredi kartı imkanı sağlıyor. Ayrıca pek çok banka da öğrenci eğer öğrenci belgesini beyan ederek bankaya başvurursa, düşük limitli kredi kartını öğrenciye tanımlayabiliyor. Öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesi ise şu şekildedir:

  • Ziraat Bankası
  • Enpara (Finansbank)
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • Yapı Kredi
  • Vakıfbank
  • İş Bankası

Yukarıdaki bankaların öğrenciler için kefilsiz kredi kartı sağladığını söyleyebiliriz. Ancak limitler genellikle düşük olarak belirlenmekte ve öğrencinin net geliri olduğunda artırılmaktadır.

Daha detaylı bilgi için Öğrenci Kredi Kartı Veren Bankalar isimli içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar Listesi 2024

Öğrencilerin eğitim kurumlarındaki finansman giderlerinin karşılanması için bankalardan talep ettikleri krediler, eğitim kredileridir. Eğitim süresince ihtiyacın karşılanmasını sağlayan bu krediler, ancak belgelendirilmesi koşulu ile öğrencilere verilebilir. Ayrıca bazı bankalar faizsiz olarak da öğrenciye kredi verebilmektedir. Peki, öğrenciye kredi veren bankalar hangileridir?

  • İş Bankası
  • Finansbank
  • Enpara
  • Ziraat Bankası
  • İNG Bank
  • TEB
  • Akbank
  • Vakıfbank
  • Halkbank
  • Garanti Bankası

Yukarıdaki bankaların, öğrenciler için kredi fırsatları bulunmaktadır. Ancak burada adı geçen ya da geçmeyen bankaların belgelenen bir geliri olmayan öğrencilere kredi vermesi çok mümkün değil. Çünkü hemen hemen tüm bankaların kredi konusunda belgelenen bir gelir talebi var. KYK bursu, diğer burslar, tam ya da yarı zamanlı işlerde çalışılarak elde edilen gelirler belgelenebilecek gelirler sınıfında yer alır. Aksi durumda öğrencilerin kredi çekmesi son derece zordur.

Öğrenciye İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Bankalar kişilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ihtiyaç kredileri verirler. İhtiyaç kapsamına pek çok alan gireceğinden, eğitim de çoğu zaman ihtiyaç kategorisinde yer alabilir. Bunun için belgelenen ve faturası kesilmiş giderler için ihtiyaç kredisi verilebilir. Ancak ihtiyaç kredilerinde öğrencinin belgelenen bir gelirinin olması gerekecektir.

Aksi durumda bankaların kredi kullandırması mümkün olmaz. Buna ek olarak bir eğitim kurumundan alınan eğitim karşılığında yapılması gereken ödemenin faturası bankaya teslim edildiğinde ilgili miktarda kredi tanımlanacaktır. Bazı durumlarda kredi öğrenciye verilmeden, direkt olarak eğitim kurumunun hesabına aktarılmaktadır.

Üniversite öğrencisine kredi veren bankalar genellikle bu adımları izlediğinden, banka ile ilgili sürecin tüm detaylarını öğrenmeden adım atmamanız sizin yararınıza olacaktır.

 

Gelir Belgesiz Öğrenciye Kredi Verilir Mi?

Öğrenciler eğitim gördükleri süreçte herhangi bir yerden burs almıyor ya da çalışmıyorsa ne yazık ki gelir beyan edemiyorlar. Böyle bir durumda da çoğu banka geliri olmayan öğrencilere kredi vermek istemiyor.

Ancak bazı bankalar, herhangi bir gelir belgesi ibrazına gerek olmadan kredi verebilmektedir. İhtiyaç kredisi ya da eğitim kredisi gibi kategorilerde yer alan bu krediler, belirli şartlar sağlandığında öğrencilere tanımlanmaktadır. Peki, gelir belgesiz öğrenciye kredi veren bankalar hangileridir?

  • Ziraat Bankası
  • Enpara
  • Finansbank
  • Akbank
  • Odeabank
  • Vakıfbank

Öğrenciye kredi veren bankalar listesi, öğrencinin durumuna göre değişiklik gösteriyor. Çünkü çoğu banka gelir belgesiz kredi vermediğinden, listede belirli bankalar yer alıyor. İşte yukarıda ismi geçen bankalar da öğrencilere herhangi bir gelir belgesi olmadan kredi vermektedir. 

Her ne kadar gelir belgesi ibrazı gerekli olmasa da bankanın farklı talepleri olacaktır. Mutlaka bunlara dikkat edilmesi gerekecektir.

 

Sigortasız Öğrenciye Kredi Verilir Mi?

Öğrenciler eğitim aldıkları süreçte genellikle bir işte çalışmazlar. Ancak sigortalı bir işte çalışanlar için kredi çekme süreci daha kolay olur. Herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmayan öğrenciler ise bu süreçte zorlanacaktır. Peki, sigortasız öğrenciye kredi veren bankalar hangileridir?

  • Ziraat Bankası
  • Enpara
  • Denizbank
  • Garanti Bankası
  • ING
  • İş Bankası
  • Yapı Kredi
  • Fibabanka

Yukarıdaki bankalar, sigortası olmayan ve herhangi bir yerde çalışmayan öğrenciler için belirli miktarda kredi desteği sağlamaktadır. Ayrıca öğrenciye kefilsiz kredi veren bankalar, belirlenen miktarları aşmadan kredi kartı desteği de veriyor.

Bunun yanında kredi puanınızı bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız, e-devlet üzerinden Risk Merkezi Raporu Başvurusu alanını kullanabilir ve elde ettiğiniz verilere göre bankalarla iletişime geçebilirsiniz.

 

Üniversite Öğrencisi Nasıl Kredi Alabilir?

Eğitimi için belirli bir miktarda paraya ihtiyacı olan üniversite öğrencileri, kredi çekmeyi talep ediyorlar. Ancak bazı bankalar öğrenciye kefilsiz ya da sigortasız kredi vermeye sıcak bakmıyor. Tabii ki her bankanın fırsatlarının aynı olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun için tercih ettiğiniz bankaların talebinize karşılık veren kredileri sağladığından emin olmalısınız.

Genellikle Ziraat Bankası, Enpara ve Fibabanka gibi bankalar bu konuda diğer bankalara göre daha esnek davranmaktadır. Siz de bu bankalar ile iletişime geçebilir, kredi durumlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca çoğu banka krediyi size teslim etmeyecek, kesilen fatura karşılığında ilgili kuruma ödemeyi kendisi yapacaktır. Sizin için hazırladığımız bu içerikte öğrenciye kredi veren bankalar hangileridir? sorusuna cevap vermeye çalıştık.

Siz de öğrenciyseniz ve krediye ya da kredi kartına ihtiyacınız varsa o halde listelenen bankaların özel fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Bu şekilde eğitim sürecinde kredi alabilir, aldığınız kredi ile maddi problemlerinizden kurtulabilirsiniz. Ancak her bankanın aynı fırsatları sunmadığını da bilmeniz gerekir.

Bunun için seçtiğiniz kredi türüne uygun olarak doğru bankayı tercih etmelisiniz. Böylece kredi ve kredi kartını sigortanız ya da kefiliniz olmadan bile alabilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Her Banka Öğrenciye Kredi Veriyor Mu?
Hayır. Bazı bankaların öğrenci ya da sigortası olmayana kredi imkanı bulunmuyor. Bu nedenle sizin için listelenen bankalar ile görüşme yapmanız, kredi kullanma ihtimalinizi artıracaktır.

 

Bankalar Öğrenciye Nasıl Kredi Veriyor?
Öğrenciler için kredi imkanı sağlansa da çoğu banka kredi tutarındaki parayı öğrenciye nakit olarak vermemektedir. Bunun için eğitim kurumundan ya da eğitim masrafı ile ilgili işletmeden fatura alınması gerekiyor. Faturayı banka kendisi ödeyerek krediyi kullandırmış oluyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code